Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

Зоран Заев: Миялков се появи заради успешните действия на институциите

23 февруари 2021 | 21:00

Снимка:

Скопие. Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви след появата на издирвания бивш директор на Управлението за сигурност и контраразузнаване (УБК) Сашо Миялков в прокурата, че това е успешно завършен случай от страна на институциите на държавата, предава македонската редакция на Радио „Свободна Европа“.

„Институциите показаха, че се учим от бягството на Груевски. Институциите удариха по масата днес и действаха. Те взеха всички редовни и извънредни мерки по отношение на бягството на Сашо Миялков. Всичките им стъпки са предприети в съответствие със законите. Алармата трябва да се бие пред всички с наказателна или друга отговорност и държавата доказа, че е готова да бъде услуга на гражданите“, каза той.

Премиерът повтори, че ще бъде проведено разследване, което ще покаже дали е имало пропуски по делото Миялков и кой трябва да носи отговорност.

„Не трябва да се забравя, че Миялков първоначално е избягал. Остава нашият ангажимент да изследваме. Случаят е разрешен, но това не означава, че няма да има разследване до самия край“, повтори Заев.

Бившият директор на УБК Сашо Миялков се появи днес следобед в прокуратурата за организирана престъпност. В изявление пред „ТВ24“ той каза, че не е избягал, а е бил болен и е имал висока температура. Миялков се извини на обществеността и институциите и повтори, че няма да избяга, защото не се чувства виновен за престъплението, за което е обвинен по делото „Таргет – твърдина“.

По-рано днес на пресконференция вътрешният министър Оливер Спасовски заяви, че всички текущи анализи и оценки показват, че Миялков не е напуснал страната.

Превод и редакция: Иван Христов