ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

България готова да изпрати самолет за ваксини (ОБЗОР)

23 февруари 2021 | 20:15

Снимка: ВМА

Хасково. След като в страната започна масова ваксинация срещу COVID-19, в която се включиха и личните лекари, продължава разкриването на нови ваксинационни кабинети на територията на цялата страна. Очакванията са през месец март в страната да пристигнат над половин милион дози от различните видове ваксини и желаещите да се имунизират да могат да избират сами каква ваксина да им бъде поставена. България е готова да изпрати самолет за още ваксини. Целта е да се отговори на нарастващия интерес към имунизацията. Страната ни полага денонощни усилия, за да се запази нормалният живот на хората.
Новината произлезе от премиера Бойко Борисов. Той се увери в създадената организация по провеждането на имунизация срещу COVID-19 чрез мобилен екип в хасковското село Малево.
В Малево министър-председателят Борисов отбеляза, че всички ваксини, които се поставят у нас, са с много висока ефективност. „В България се имунизира с най-доброто, което се произвежда в света, а то е договорено от Европейската комисия и контролирано от най-стриктната агенция - Европейската агенция по лекарствата“, посочи премиерът Борисов.

Министър-председателят акцентира върху готовността на България за организиране на въздушен транспорт за доставката на ваксини за нашата страна. „Целта е това темпо, което има в момента, да го запазим“, подчерта Борисов и добави, че през настоящата седмица се очакват допълнителни количества ваксини.

„Нормалният начин на живот трябва да бъде запазен и ние в момента го правим с всички усилия, денонощно“, заяви премиерът Борисов. Министър-председателят изтъкна, че на практика у нас бизнесът работи, учениците посещават класните занимания и предстои отварянето на ресторантите. „Дисциплинираният, мислещият и интелигентният народ заслужава да води нормален живот. Но това трябва пак да бъде с цялото разбиране на хората, че по никакъв начин пандемията не е свършила“, посочи министър-председателят.

В Малево премиерът Борисов напомни, че както с пандемията, страната ни се е справила успешно и с други кризи. Министър-председателят даде за пример световната финансова криза и миграционната криза. „Чест прави на нашите граничари, че дори тази нощ са възпрепятствали над 100 души да влязат нелегално в страната. Единствената държава, справила се с миграционната криза, е нашата“, добави Борисов.