ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Георги Харизанов, политически анализатор: Ако Бойко Борисов беше подал оставка под натиска на протестите, България щеше да е в непредвидима обстановка

23 февруари 2021 | 16:52

Снимка: Pixabay.com

София. Ако Бойко Борисов беше подал оставка под натиска на протестите, България щеше да е в непредвидима обстановка. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ политическият анализатор Георги Харизанов.

„За разлика от предишните пъти, обстановката като че ли го задължаваше да остане на власт. В разгара на COVID кризата, при огромни проблеми за икономиката, при огромен натиск върху публичните финанси да се подпомагат частни сектори, много беше важно да се съхрани опитният екип и да не се губи енергия. Сами разбирате, че ако в навечерието на втората вълна на кризата и на второто затваряне на частни бизнеси, бяхме решили като народ и общество, съответно и правителството да тръгнем по път към ново управление, един служебен кабинет щеше да коства много. Щяхме да загубим много голяма енергия и в момента щяхме да се намираме в изключително непредвидима обстановка, като към здравната и от части икономическа криза, щяхме да добавим и политическа такава“, коментира Харизанов.

Според него избегнатата политическа криза е била от полза за цялото общество. „Така или иначе изборите са само след месец и всеки може да даде оценката си за изминалите 4 години и да прецени кой би желал да управлява в следващите четири“, каза още той.
Люба АЛЕКСИЕВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Свързани новини