СмолянВИЖ ВСИЧКИ

При голям интерес премина Седмицата, посветена на Апостола на свободата, организирана от Регионалната библиотека в Смолян

23 февруари 2021 | 13:26

Снимка: Радио "Фокус"

Смолян. При голям интерес премина Седмицата посветена на Апостола на свободата, организирана от Регионална библиотека „Николай Вранчев“ - Смолян. Това съобщиха от библиотеката. По повод 148 години от гибелта на Васил Левски Детски отдел на библиотеката бе посетен от ученици от училищата ОУ „Никола Вапцаров” - Широка лъка, ПГТТ „Христо Ботев” – Смолян, ОУ „Стою Шишков” - Търън, ОУ „Иван Вазов” и СУ „Отец Паисий” - Смолян. Те разгледаха експонираната изложба от книги, статии, снимки и лапбуци показващи живота и делото на безсмъртния син на България.

В поредица от инициативи на вниманието на учениците бяха представени: презентации, филм и викторина.
През последния ден от седмицата членове на клуб „Приятели на Детски отдел” учениците от II В клас на ОУ „Иван Вазов” и техните учители г-жа Раева и г-жа Караманолова с възпоменателно тържество почетоха националния ни герой.
В мултимедийна презентация библиотекар Елена Дурева представи живота и трудния път на Дякона от ранното му детство до края на земния му път, а след това учениците отговаряха на въпроси и четоха негови цитати.

Накрая децата имаха задача да изработят родословното дърво на Васил Левски. Справиха се бързо и отлично, а след това предоставиха на библиотеката изработен клип, в който представят всички дейности, които са извършили в училище по повод годишнината.