КюстендилВИЖ ВСИЧКИ

Регионалната библиотека в Кюстендил попълва фонда си по препоръка на своите читатели

23 февруари 2021 | 12:40

Снимка: Агенция "Фокус"

Кюстендил. Регионалната библиотека в Кюстендил попълва фонда си по препоръка на своите читатели. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Кюстендил от Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ – Кюстендил. Всеки читател има възможност да препоръча заглавия на книги и те да бъдат включени в проект на културния институт. Министерство на културата отново обяви сесия за кандидатстване по програмата „българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“.

Целта на програмата е обновяване на фондовете на обществените библиотеки с книги и други информационни източници. Участието в програмата е на конкурсен принцип чрез прeдставяне на проекти, които предвиждат закупуване на книги, литературна и културна периодика и други информационни източници, включително и на електронни носители, съобразени с културните и образователните потребности на гражданите, които обслужва дадената библиотека. Регионална библиотека е в процедура на подготовка на своя проект.

Разглеждат се предложенията на над 200 български издателства, но стремежът на екипа е да предлага книги от всички области на знанието, покриващи информационни потребности на всички наши читатели. Поради тази причина всеки читател има възможност във страницата на библиотеката във „Фейсбук“ да предлага заглавия, които желае да открие в библиотечните фондове.

Венцеслав ИЛЧЕВ