ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Политологът Любомир Йорданов е водачът на листата на ПП АБВ в Габрово

23 февруари 2021 | 12:37

Снимка: ПП АБВ

София. Политологът Любомир Йорданов е водачът на листата на ПП АБВ в Габрово за предстоящия парламентарен вот. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. Той е председател на младежката организация на ПП АБВ - Габрово и член на националното ръководство на АБВ - Младежи. Днес Йорданов бе представен пред съгражданите си и медиите от председателя на партията Румен Петков и д-р Пламена Заячка, лидер на АБВ - Младежи. Тя заяви, че кандидатурата на Любомир Йорданов е гордост за Габрово, като подчерта неговата висока професионална реализация и изборът му да остане да живее и работи в града си.

„Ние от АБВ - Младежи се гордеем, че можем да представим такъв кандидат в парламентарния вот. Защото такива млади хора са символът на промяната – промяната, която търсим в цялото време на 30-годишния преход. Ангажиментът на Любомир Йорданов е не към АБВ, но към България“.

Д-р Заячка добави важността на това Габровския регион да има своето представителство в Народното събрание от човек, местен патриот и родолюбец, който познава града си и проблемите му.

Любомир Йорданов подчерта като особено важно културният туризъм и предприемачеството в региона да бъдат ясен приоритет и за държавното, и за местното управление, предвид огромния потенциал там, както и справедливото разпределение на финансирането.

Румен Петков заяви, че кампанията за ПП АБВ е голямо предизвикателство и съществената отлика от другите политически сили е отношението към нормалността, здравето и изобщо, атмосферата. Той предели Любомир Йорданов като ярък представител на младото поколение и подчерта волята на ПП АБВ младите хора да бъдат част от правенето на политиката и нейната реализация – днес, тук и сега.

„Затова ние търсим подкрепата на гражданите – за да дадем нормален живот в работеща държава. Това е голямото предизвикателство към българския народ днес. За разлика от всички останали политически формации, ние ясно сме заявили волята и решимостта си да възстановим атмосферата, нормалните отношения и нормално общуване, да дадем възможност на хората за нормален живот и да имаме работеща държава – работещи институции, икономика, образование и работещо здравеопазване за всички“, посочи той.