СпортВИЖ ВСИЧКИ

Буфон: Представянето на Интер определно не ме учудва

23 февруари 2021 | 12:35

Снимка: АФП

Торино. Късно снощи Ювентус победи Каляри с класическото 3:0 и се доближи на четири точки от втория Милан и осем от Интер, който заема първата позиция, но е с мач по-малко и от двата милански гранда. Именно доброто представяне даде нова доза оптимизъм на играчите на Андреа Пирло, а ветеранът Джалуиджи Буфон похвали тима на Антонио Конте, който към този момент е считан за фаворит за титлата в Серия “А”, а през уикенда победи в дербито на Милано със същия резултат.

“Тяхното представяне определно не ме учудва. Изненадан съм, когато не показват качеството, с което разполагат, като треньор и състав. А те го имат, най-малкото равно на нашето. Разбира се, имахме нужда от победата. Начинът на постигане бе малко учудващ, през първите 30 мин се представихме много добре, важното е обаче, че запазихме борбения си дух през цялата среща,” заяви ветеранът.

След това Буфон коментира собственото си представяне - това бе 654 мач за него в италианското първенство, а стражът успя да запази и поредна суха мрежа в знаменитата си кариера.

“Важното е, че стигнах до тук като скачах, шегува се той. А е важно как стигаш, това прави разликата. Всяка седмица измервам разстоянието на скоковете си и ако е добро, продължавам,” загатна за дребна подробност от подготовката си 43-годишният ветеран.

Серия А