ЗдравеопазванеВИЖ ВСИЧКИ

Проф. Костадин Ангелов: Има много голям интерес към мобилните екипи, които поставят ваксини в страната

23 февруари 2021 | 11:26

Снимка: Радио "Фокус" - Бургас

Хасково. Има много голям интерес към мобилните екипи, които поставят ваксини в страната. Това каза пред журналисти в Малево министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, става ясно от видео, публикувано в профила на премиера Бойко Борисов в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Това е големият мобилен екип в страната. Имаме готовност днес да направим 150 ваксини. Хората чакат на опашка. Тепърва попълват информираните съгласия. Изпратихме мобилен екип и в село до Пловдив. Утре пращаме в Бургас. Очакваме днес заявки от смолянски села. Продължаваме с мобилните екипи. Има много голям интерес. Днес излезе едно проучване в Англия“, коментира проф. Ангелов.

От своя страна премиерът Бойко Борисов го прекъсна с думите: „Тук понеже има достатъчно глупави хора, които да се подвеждат и им се дават пари за тая работа. Всички ваксини са от 85% до 90%. Най-доброто, което се произвежда в света. Договорено от ЕК от най-стриктната агенция, която контролира лекарствата. От сутринта толкова разговори провеждаме. Кажат ли че може със самолет вместо с ТИР, ще пратим. Каквото дойде, с това се ваксинира. Няма избор“.