ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Доц. Борис Попиванов, политолог: Новите политически формации, без сериозно присъствие на терен, ще пострадат от ниска избирателна активност

23 февруари 2021 | 10:43

Снимка: Фондация "Фридрих Еберт"

София. Има граждани, които подкрепят новите политически сили, но тяхната лоялност е нестабилна. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ политологът доц. Борис Попиванов. Той допълни, че това са политически сили, които до сега не са се явявали на избори и нямат стабилни и работещи местни структури. Вотът за тях би могъл да бъде внезапен, силен и спонтанен, но в същото време да се свие, защото мотивацията спрямо тях не е толкова сигурна и стабилна, според експерта.

„Значи едно е, когато хората казват, че предпочитат нещо ново и искат тази политическа партия, стига с тези, които сме гледали – ГЕРБ, БСП и т.н., а друго е когато се стигне до самата изборна ситуация. Когато не познаваш кандидатите в листите на тези партии, когато не си сигурен в това какво те ти предлагат – да отидеш и на всяка цена, независимо от това какви притеснения имаш – здравни или други, и да гласуваш точно за тях“, уточни експертът.

Борис Попиванов каза още, е многообразуващите се политически сили без сериозно присъствие на терен биха пострадали сериозно от ниска избирателна активност.

Евелина БРАНИМИРОВА