ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 15 януари (Агенция „Фокус“)

14 януари 2021 | 18:35

Снимка: pixabay.com

***
София.
От 09.00 ч. ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 ч. в митрополитската катедрала „Св. Неделя” ще бъдат отслужени Свети Киприянови молитви. Вечернята ще започне в 16.00 часа.

***
София.
От 11.00 ч. пред Министерски съвет ще се проведе протест срещу продължаването на извънредните мерки в страната.

***
София.
Oт 11.00 часа в зала 5 на Столична община ще бъде представен проектът за бюджет на Общината за 2021 година. В пресконференцията ще участват кметът на София Йорданка Фандъкова и зам.-кметът Дончо Барбалов.

***
София.
От 11.00 ч. в платформата Webex ще се проведе пресконференция на коалицията от граждански организации “За зелен рестарт”.

***
София.
От 12.00 ч. в сградата на областната администрация на бул. "Витоша" 6 , ет. 5, Заседателна зала областният управител на Софийска област Илиан Тодоров ще се срещне с кмета на гр. Своге Емил Иванов, директора на РИОСВ - Софийска област Ирена Петкова и собственика на ВЕЦ-Своге във връзка с решаване на проблема с плаващите отпадъци по р. Искър.

***
София.
От 13.30 ч. чрез платформата ZOOM ще се проведе онлайн брифинг във връзка с предстоящото пленарно заседание на Европейския парламент.

***
София/с. Лозен.
От 17.00 ч. в манастир „Св. апостоли Петър и Павел“ Белоградчишкият епископ Поликарп ще оглави Архиерейска вечерня.

***
София.
От 09.30 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Петко Стоянов, Иван Йосифов, Кристиян Дойчинов, Габриел Бонев и още 14 лица.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Петър Стоянов, Боян Тодоров, Бисер Иванов и Бранимир Стоянов.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група срещу Стефан Бонев, Христо Ангелов, Владислав Георгиев, Милен Даврански и още 14 лица.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Добрин Синигеров, Георги Петров, Нено Канджовски, Никола Петров и още 5 лица.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Цветомир Ценов, Димитър Димитров, Силви Плешоев, Калин Георгиев и още 3 лица.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Даниел Викторов Николов и Росен Емилов Александров.

***
Бургас.
От 11.30 ч. на Терминал 2 на летището вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова ще даде брифинг.

***
Бургас.
От 18.00 и от 19.00 ч. в Дома на нефтохимика ще се играе танцовият спектакъл за деца „Червената шапчица“.

***
Видин.
От 10.30 ч. в зрителната зала на Общински драматичен театър-Видин ще се състои пресконференция по повод предстоящата премиера на пиесата "Пеперудите са свободни".

***
Видин.
От 20.00 ч. в митрополитския храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ ще започне всенощно бдение за празника на св. Ромил Видински.

***
Добрич.
От 10.00 ч. на фейсбук страницата на Младежки център-Добрич ще се проведе #ЗаедноСъсСилви Работилница „У дома“.


***
Пловдив.
От 10.00 ч. в зала 2 Окръжният съд ще гледа делото срещу С. М., П. Т. и Д. Я.

***
Разград.
От 14.00 ч. в Центъра за работа с деца на улицата (бивш Дом за медико-социални грижи за деца в ж.к. „Орел“) ще се състои официална церемония „Откриване на обект“ по проект „Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сграда общинска собственост и изграждане на Център за работа с деца на улицата“.

***
Сливен.
От 8.00 ч. на Огневи комплекс „Батмиш“ ще се проведат планирани стрелби.