Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

ТАСС: Лекарят на Берлускони е съобщил за влошаване на здравословното му състояние

14 януари 2021 | 17:28

Снимка: АФП

Монте Карло. Алберто Дзангрило, лекарят на бившия италиански премиер Силвио Берлускони, е поискал хоспитализация за политика в Монако поради влошеното му здраве. Това съобщи италианската агенция ANSA, цитирана от TACC.

"Поисках хоспитализация в Монако, защото не сметнах за подходящо той да се връща в Италия", цитира думите му агенцията. "В понеделник спешно отидох в Южна Франция, където Берлускони временно живее, поради влошаване (на здравето му)." Става въпрос за сърдечни проблеми. Преди няколко години бившият министър-председател на Италия претърпя тежка операция, възстановяването след която отне по-дълго време от очакваното.

По-рано в четвъртък Rai News 24 съобщи, че 84-годишният политик е приет в кардиоторакалния център в Монако за рутинен преглед.

Миналата есен Берлускони, постоянният лидер на партията „Форца Италия“ и евродепутат, се разболя от коронавирусна инфекция. Диагнозата бе поставена на 2 септември 2020 г., след което той бе хоспитализиран с двустранна пневмония на ранен етап. На 14 септември политикът беше изписан. Самият Берлускони призна, че известно време се е чувствал зле и се е страхувал за живота си. Той нарече болестта „адска“.

Поради влошеното си здравословно състояние, Берлускони не можа да се яви в съда по делото „Руби-тер“ през ноември 2020 г.

Превод и редакция: Юлиян Марков