ЗдравеопазванеВИЖ ВСИЧКИ

Министър Костадин Ангелов: Българското образование и здравеопазване са двата стълба, на които държим изключително много и затова мерките, които започваме да разхлабваме, са в тези посоки

14 януари 2021 | 10:45

Снимка: Фейсбук профила на проф. д-р Костадин Ангелов

София. Българското образование и здравеопазване са двата стълба, на които държим изключително много и затова мерките, които започваме да разхлабваме, са в тези посоки. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Следващата седмица това, което ще бъде факт с моя заповед, ще бъде възстановяване на част от практическо обучение в училище: часовете в системата на средното образование и във висшите училища само на тези практики, които не могат да се проведат в електронна среда. По отношение на други мерки, които обсъждахме и ще фигурират в утрешната ми заповед, ще бъде възстановяването на плановия прием и плановата оперативна дейност, като задължително ще изкисваме за постъпването в лечебно заведение наличието на отрицателен антигенен тест, извършен в лечебното заведение, безплатен за всеки български гражданин“, подчерта той.

Теодора ПАВЛОВА