ВрацаВИЖ ВСИЧКИ

Владимир Сираков, Окръжна прокуратура-Враца: Издирват се лицата, участвали в хулиганската поява в Мездра, образувано е досъдебно производство

13 януари 2021 | 17:03

Снимка: Агенция "Фокус"

Мездра. Издирват се лицата, участвали в хулиганската поява в Мездра, образувано е досъдебно производство. Това каза пред журналисти Владимир Сираков, ръководител на Окръжна прокуратура-Враца, предаде репортер на Агенция „Фокус“ във връзка с възникналото напрежение възникна пред дома на задържания за смъртта на 8-годишното дете в Мездра..

„Във връзка със случилото се в ранните следобедни часове в Мездра има образувано досъдебно производство по два текста от НК - за хулиганство и за повреждане на чуждо имущество. Изпратени са незабавно разследващи полицаи от ОДМВР, заедно с дежурен прокурор от Районна прокуратура – Враца - Териториално отделение Мездра. Работи се и към настоящия момент“, обясни Сираков.

Той уточни, че участниците в деянието се издирват. „Същите ще бъдат задържани, ще бъдат извършени необходимите следствени действия, в момента се извършва оглед, ще се разпитат свидетели, ще се извършват разпознавания. По преценка на наблюдаващия прокурор ще се прецени спрямо кои лица ще се вземат мерки за неотклонение. Няма да се допусне по никакъв начин подобно поведение от никое лице“, допълни Владимир Сираков.

По думите му по първоначална информация има няколко лица, които са хвърляли камъни и са повредили два автомобила на конкретния адрес. Два от прозорците на къщата са счупени.

Ст. комисар Янко Янколов, директор на ОДМВР – Враца допълни, че сигнал за възникналото напрежение е подаден в 12.40 часа. Той уточни, че по план пред адреса има постоянно полицейско присъствие, с цел недопускане нарушаване на обществения ред.