ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Владимир Маринов, АБВ: Настояваме изборите да бъдат проведени максимално късно, за да се даде равен шанс на всички политически сили да стигнат до своите избиратели

13 януари 2021 | 15:36

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Настояваме изорите да бъдат проведени максимално късно – 15-16 май, за да се даде равен шанс на всички политически сили да стигнат до своите избиратели. Трябва да им бъде дадена възожност да обяснят на хората какво и как предлагат да го реализират. Това каза зам.-председателят на ПП АБВ Владимир Маринов на пресконференця, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Не би следвало да не се даде шанс за нещо ново. Мисля, че тези протести-повече от 200 дни, ясно казаха „Повече така не може“ . За да не може повече така, ние трябва да сменим модела и начиа, по който провеждаме изборите. Да внушим на обществото, че изборите могат да бъдат честни в България“, каза още той.

Владимир Маринов обясни как започва подготовката за предстоящите избори на ПП АБВ.

„Започваме първо с подготовка за събиране на подписи за регистрация, после с инициатива за намиране на доброволци-наблюдатели, които да участват в изборния процес. Готвим се на този етап за участие в предстоящите избори, без значение от тяхната дата, като започва заседание на областните съвети по места в цялата страна. Сатртираме номинациите за кандидати за народни представители. Разбира се, Изпълнителното бюро не е едноличен орган, който ще вземе окончателно решение за утвърджаване на листи и всичко в тази връзка. Има ясен устав. Тези решения се взимат от Националния съвет. Това предстои може би през първите дни на фвруари“, допълни Маринов.
Владимир Маринов посочи, че ПП АБВ за изборите и е в готовност и разполага с потенциал.

"ПП АБВ разполага с потенциал, който би могъл да покаже на обеществото всичко, което сме правили и казали до момента, да бъде на практика предложение така, както сме го правили винаги – близко до хората“, каза в заключение той.

Габриела ГАНЕВА