ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Премиерът Бойко Борисов на съботни инспекции (ОБЗОР)

21 ноември 2020 | 21:40

Снимка: Фейсбук профил на премиера Бойко Борисов

София. В съботния ден премиерът Бойко Борисов потегли на традиционните си инспекции из страната. Той посети завод за военни коли край Самоков, инспектира строителните дейности по пътя Самоков – Дупница и провери на какъв етап е изграждането на комплекса, намиращ се в района на яз. „Искър“ - „Okol Lake Park“. Министър-председателят отбеляза, че когато инфраструктурният обект заработи, ще осигури 200 нови работни места.

По време на живите си включвания Борисов отчете, че правителството е дало 1 млрд. лв. в помощ на бизнеса и гарантира, че всички заводи продължават да се разширяват. Той отбеляза като радостен и факта, че инвестициите в България не са замръзнали вследствие на кризата.
„Държим безработицата. Важно е да работят хората, за да имат пари, да се чувстват добре и да имат гаранция, че няма да ги уволняват. Всеки трябва да пробва да се възползва от мярката 60/40“, допълни Борисов.

Министър-председателят обеща и правителството да осигури допълнително въоръжение, техника и оборудване на Специалните части.

„Даваме и възможност за участие на предприятия от българската отбранителна промишленост в производството, обслужването и ремонта на придобитото въоръжение и техника. Едно от тези предприятия е "Самел-90" в Самоков, което изнася продукция в Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия“, посочи Борисов.

Премиерът прогнозира, че вероятно през март пътят през Долна Баня до Ихтиман ще бъде ремонтиран.
„Това е най-прекият път, за да не влизат през София хората за АМ „Тракия“. След този път отиваме към Ихтиман и пътя за Панчарево. Трябва да мине ски сезонът, за да не пречим на хората да пътуват от София и ще се работи и по двата лота“, отбеляза Борисов.

Теодора ПАВЛОВА