Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

ТАСС: Тръмп се надява исковете за изборни нарушения да достигнат до Върховния съд

21 ноември 2020 | 18:25

Снимка: Fox News

Вашингтон. Настоящият президент на САЩ, републиканецът Доналд Тръмп, се надява да доведе разглеждането на исковете за системни изборни нарушения до Върховния съд на страната. Пресаташето на Белия дом Кейли Макенани съобщи за това по Fox News, предава TACC.

"Ще трябва да продължим да се борим във федералните съдилища и се надяваме да стигнем до Върховния съд. Тъй като нередностите на изборите бяха реални", каза тя, попитана за хода на съдебните дела, заведени от републиканците в Мичиган и Пенсилвания. Говорителят на Белия дом обвини демократите, че са се възползвали от пандемията от коронавируса, за да организират "систематични фалшификации" на президентските избори в САЩ.

Макенани каза, че юридическият екип на президента Доналд Тръмп има 232 страници подписки от избиратели, които са се оплакали от различни видове нарушения в Мичиган. "В Пенсилвания свидетелите казват, че не са могли да гласуват в избирателните секции, защото някой вече е гласувал от тяхно име по пощата", каза говорител на Белия дом.

Според Fox News демократът Джоузеф Байдън е спечелил в Мичиган (16 електорални гласа) с 50,6% от гласовете, след като са обработени 99% от гласовете, а Тръмп получава 47,8%. По-рано Тръмп се опита чрез съда да предотврати сертифицирането на тези резултати.

Превод и редакция: Юлиян Марков