БургасВИЖ ВСИЧКИ

Концертния спектакъл „Primadonna-donna-donna" ще бъде представен в Държавна опера - Бургас

20 ноември 2020 | 10:15

Снимка: Държавна опера - Бургас

Бургас. Концертния спектакъл „Primadonna-donna-donna" ще представи Държавна опера - Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Бургас. Събитието е второ, след временното затваряне на културната институция и ще започне тази вечер от 19.00 часа в Зала Опера.

"Трите главни действащи лица в кoнцертния спектакъл, който ще зареди с така необходимия за съвременните реалности позитивизъм почитателите на хубавата музика днес са очарователните солистки на Бургаската опера – сопраните Мария Цветкова-Маджарова, Нона Кръстникова и мецосопраното Йоана Кадийска. Своеобразното артистично трио се оформи още по времето на успешно преминалите камерни концерти, включени в рамките на тематичните летни уикенди на Община Бургас, както и при гостуването на фестивала за класическа музика в Балчик и концертни прояви в други крайморски градове", посочват от Държавна опера - Бургас.

"PRIMADONNA-DONNA-DONNA" e нашата закачка с публиката. Ние се разбираме много добре помежду си и нямаме никакви примадонски претенции. Бих казала, че идеята на нашия директор Александър Текелиев за концерта е изключителна – ще има сериозни арии, кабаретни песни, както и мелодии, превърнали се в джаз стандарти“, посочва Нона Кръстникова, сопран.

Според изискванията на Министерството на здравеопазването, присъстващите на концерта трябва да са с предпазни маски, като в залата ще бъдат взети всички необходими противоепидемични мерки. Допустимият капацитет на присъственост в залата е 30 %.