ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 19 октомври (Агенция „Фокус“)

18 октомври 2020 | 18:51

Снимка:


***
Талин.
Държавният глава Румен Радев е на официално посещение в Естония, където ще участва в срещата на върха на инициативата за регионално сътрудничество „Три морета“.

***
Дупница.
От 13.00 часа в Общинска болница „Св. Иван Рилски“ министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ще присъства на водосвет за откриване на новозакупен рентгенов апарат в лечебното заведение.

***
София.
От 9.00 часа в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия.

***
София.
От 9.00 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу 14 души, обвинени за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу трима души, обвинени за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа в Централния военен клуб ще се проведе конференцията „Климатичните промени и сигурността – гласът на младите за преодоляване на предизвикателствата“.

***
София.
От 10.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу 5 души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу 9 души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу 5 души, обвинени за безстопанственост в особено големи размери.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу 13 души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мартин Богданов за кумулиране на наказанията.

***
София.
От 10.00 ч. пред Народния театър ще бъде открита фотоизложбата на Диляна Флорентин „Запази надежда“, част от кампания, посветена на борбата с рака на гърдата и съхраняването на репродуктивните възможности на младите жени с такава диагноза.

***
София.
От 11.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу 8 души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа в БТА ще се проведе пресконференция по повод докладвани профили в социална мрежа на представители на гражданското общество в България, които не са съгласни с политики в областта на семейното законодателство.

***
София.
От 13.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу трима души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 20-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Лъчезар Богданов, обвинен за участие в организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа чрез платформата ZOOM ще се състои онлайн брифинг на Бюрото на Европейския парламент в България във връзка с реформата в общата селскостопанска политика на ЕС.

***
София.
От 14.30 часа 19-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу 5 души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.00 часа в Националната художествена академия ще бъде открита изложбата „115 години Графика в НХА“.

***
София.
От 18.00 часа в Национален исторически музей Български лекарски съюз ще връчи традиционните си награди „Лекар на годината 2020“.

***
Бургас
От 13.00 часа в социалната трапезария на БЧК на ул. „Оборище“ 95 ще започне кампанията за раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на хора с увреждания или с ниски доходи под линията на бедност в област Бургас. Зам.-министър Зорница Русинова и Милена Енчева, директор на Дирекция „Международно сътрудничество, програми и европейска интеграция“ в АСП, ще се включат в раздаването на индивидуалните пакети с храни.

***
Бургас
От 13.30 часа в Аулата на Медицинския факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ на бул. „Яким Якимов“ 1 ще започне официална церемония по връчване на първите Годишни награди за принос в утвърждаването и развитието на бургаското здравеопазване – „Лекар на Бургас“.

***
Бургас
От 17.00 часа в Културен център „Морско казино“ ще се проведе инициативата „Живот с диабет без усложнения“, посветена на Световния ден на диабета и 100 години от откритието на инсулина.

***
Бургас
От 18.00 часа в Дома на писателя като част от „Есенни литературни празници“ ще бъде представена книгата „Българското море в сърцето на времето“ с автор Георги Николов.

***
Бургас
От 18.00 часа в Галерия „Георги Баев“ ще бъде открита изложба с акварел на Димитър Воденичаров.

***
Видин.
От 11.00 часа в залата на Общински съвет – Видин ще се проведе кръгла маса на тема „Ролята на читалищата за развитие на културния туризъм в Община Видин“.

***
Видин.
От 11.00 часа в Областната администрация Комисията за защита от дискриминация ще проведе с представители на местните власти, гражданското общество, бизнеса и академичната общност обсъждане на Проект за Национална стратегия за противодействие на дискриминацията.

***
Видин.
От 14.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на депутата в 44-тото Народно събрание и член на Комисията по културата и медиите Калин Вельов.

***
Видин.
От 17.30 часа на сцената на площад „Бдинци“ ще се състои концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“.

***
Дупница.
От 10.00 часа в залата на Общината ще се състои тържествена сесия на Общинския съвет по повод празника на града.

***
Дупница.
От 11.00 часа на площад „Свобода“ ще бъде отслужен молебен за здраве по повод празника на града.

***
Дупница.
От 11.30 часа на площад „Свобода“ ще се състои концерт на ученици от града под надслов „Усмивките на Дупница“.

***
Дупница.
От 15.00 часа във фоайето на Общината ще бъде открита изложба под надслов „Моят свят в моя град“, като ще бъдат наградени и победителите в конкурса за детска рисунка.

***
Дупница.
От 18.00 часа на площад „Свобода“ ще се състои тържествен концерт с участието на Мария Илиева и Володя Стоянов.

***
Перник.
От 9.30 часа в храм „Св. Йоан Рилски Чудотворец“ Белоградчишкият епископ Поликарп ще оглави Архиерейска света Литургия.

***
Перник.
От 10.00 часа в конферентната зала на Двореца на културата ще се проведе тържествено заседание на Общинския съвет.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в „Св. Йоан Рилски” Преосвещеният Знеполски епископ Арсений ще оглави Архиерейска света Литургия.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се гледа делото срещу мъж, обвинен за предизвикване на пътен инцидент със загинал пешеходец.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се гледа дело, образувано по внесен от Окръжна прокуратура протест и жалби от страните срещу присъдата на обвиняем за убийство.

***
Пловдив.
От 10.00 часа на ул. „Ген. Радко Димитриев” 2 ще се състои тържествен строй, благодарствен молебен и ритуал по поднасяне на цветя по повод бойния празник на Военновъздушните сили (ВВС) и Деня на парашутиста.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се гледа дело, образувано по жалба на осъден лекар срещу условната му присъда за немарливост, причинила смъртта на бебе.

***
Пловдив.
От 15.30 часа на площад „Централен“ ще се състои тържествен строй на Съвместното командване на специалните операции по случай деня на Военния парашутист. Пред тържествения строй на Специалните сили новоназначени войници ще положат военна клетва.

***
Пловдив.
От 16.40 часа на площад „Централен“ военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции ще демонстрират бойни способности и ще представят пред пловдивската общественост образци на въоръжение, техника и екипировка в рамките на националната кампания „Бъди войник“.

***
Пловдив.
От 17.00 часа на площад „Централен“ от Военновъздушните сили ще се изпълнят полети на малка височина в рамките на националната кампания „Бъди войник“.

***
Пловдив.
От 18.00 часа на площад „Централен“ ще се състои концерт на Представителния духов оркестър на ВВС в рамките на националната кампания „Бъди войник“.

***
Пловдив.
От 18.30 часа в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ ще бъде представен романът „Черните пътища на Европа“.

***
Разград.
От 19.00 часа в Народно читалище „Развитие 1869“ ще бъде представена постановката „Две жени без да се брои мъжът“.

***
Русе.
От 13.00 часа в отделението по „Палиативни грижи“ на КОЦ – Русе ще се проведе пресконференция по повод 19 октомври - Международен ден за борба с рака на гърдата.

***
Сандански.
От 13.00 часа в парк-хотел „Пирин“ ще се проведе клъгла маса на тема „Българските балнеокурорти – устойчиви европейски здравни дестинации“.

***
Смолян.
От 19.00 часа на Амфитеатъра в Новия център ще се състои концерт на Фолклорен ансамбъл „Родопа“

***
Търговище.
От 16.30 часа в Свещаровата къща ще се състои откриването на Музеен образователен център в Регионален исторически музей – Търговище.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на Община Шумен ще се проведе Консултативен съвет.

***
Шумен.
От 19.00 часа в голямата зала на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ ще се състои благотворителен концерт с участието на цигуларя Минчо Минчев и пианиста Людмил Ангелов.