ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Министър Емил Димитров: Ще оцелея докато премиерът не ми поиска оставката или не даде колективна такава

18 октомври 2020 | 18:44

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Ще оцелея докато премиерът не ми поиска оставката или не даде колективна такава. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров в отговор на въпрос дали ще оцелее докрая на мандата в предаването "Неделята на Нова" по Нова телевизия."Моята работа е лесна. Премиерът утре казва и мен утре ме няма. Премиерът казва след три месеца- след три, след шест месеца - след шест. Аз съм член на неговия кабинет и по негово предложение съм станал министър, избран от Народното събрание", каза Емил Димитров.

На въпрос дали не е и по предложение на Красимир Каракачанов министър, Емил Димитров отговори, че няма проблем с Каракачанов. "Докато Красимир Каракачанов е шеф на ВМРО съм доволен. Притеснявам от тези под него", допълни още министърът на околната среда.

Според него 90 % от екологичните протести са умишлени. "Не отричам, че мирише в Русе, но ще е административен произвол да затваряш само някой, защото хората искат. Един път спряхме един завод "Брикел" и плащаме 33 млн. лв. загуби за неправомерни действия", заяви още министърът.

"Съгласен съм, че много предприятия не спазват правилата и трябва да понесат огромни санкции, но да спрем само преди изборите, за да се харесаме на някой, също не е добре", коментира екологичният министър. Той припомни, че е спирал заводи в Перник, Бобов дол, както и че са затваряни мини и завод такщопо. Министърът посочи, че предстои да бъдат затворени още два завода. "Преди да им вложим прунидителната административна мярка, преди да отидем да го установим, няма да кажа. Не е редно", уточни още министърът.