ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Илиана Беновска: Президент Радев и БСП - Нинова - България, глупако или панаир на суетата ви

18 октомври 2020 | 14:15

Снимка: "Беновска пита"

София. Президент Радев и БСП- Нинова - България, глупако или панаир на суетата ви?! Това е въпросът на журналиста Илиана Беновска в коментара й към днешното издание на предаването „Беновска пита“ по „Канал 3“ и Радио „К2“, съобщиха от екипа на предаването.

Политическото визионерство се очаква по подразбиране от политиците. В България, обаче, то вече е на равнището на циганския - български. Доказателствата се леят в НС, от понятните само на Десислава, жената на президента Радев, негови публични изявления, от нахаканите речи на Корнелия Нинова, от които Димитър Благоев, сигурно, се обръща в гроба.
На всичко отгоре, които и да са назованите Клеър Дейли, Рамона Стругария, Иван Синчич и Пол Танг –лица със спорна репутация в собствените си държави - се промъкват и провикват в столицата на вековната ни родина България колко жалко и „неевропейско“ е съществуванието ни.
И се сещам за крилатата фраза на американския президент Бил Клинтън: „Икономиката , глупако!“ , не че в момента Тръмп и Байдън ни дават „светъл“ пример за висотата на идеите на водачи на властелина на света САЩ.
И питам политиците ни – не само Радев и Нинова. Питам и Бойко Борисов, и Ахмед Доган: България, глупако?!
Накъде?
Под карантина заради COVID 19?
Под джендърски, неолиберален диктат на третополовите и безполовите?
Под градушка от яйца, развалена риба, домати, бутилки с урина?
Към разпад на икономиката и стремглаво обедняване?
Разпънати на кръст между американски и руски ток?
Всички имаме деца, идват и внуците. Накъде ги запращате?!
Дано, всичко което се случва и ще се случи с България, не потвърди мисълта на писателя-нобелист Габриел Гарсия Маркес: „ Mъдростта идва, когато вече не служи за нищо."
Аз съм Беновска. И питам.