ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 18 октомври (Агенция „Фокус“)

18 октомври 2020 | 07:00

Снимка: Pixabay.com

***
София.
От 12.00 ч. пред паметната плоча на загиналите парашутисти държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев ще участва в отбелязването на Празника на военните парашутисти.

***
София.
От 9.30 ч. Литургия в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" Негово преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим ще оглави архиерейска света литургия.

***
София.
От 10.30 ч. в Алеята на парашутиста в Централните софийски гробища военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции ще почетат паметта на загиналите военни парашутисти с военен ритуал и поднасяне на венци и цветя. Ще бъде отслужена и заупокойна молитва.

***
София.
От 11.00 ч. в централата на БСП ще се проведе заседание на Националния съвет на партията.

***
София.
От 11.30 ч. на поляната зад бл. 009 в Люлин – 1 председателят на БСП – София Калоян Паргов и общински съветници от БСП в столицата ще се срещнат с граждани на квартала, които са недоволни от планиран строеж.

***
София.
От 19.00 ч. в зала 1 на НДК ще се състои церемонията по откриване на шестото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри.

***
Бургас.
От 11.00 до 21.00 ч. на площад „Тройката“ ще се проведе Национален рибен фестивал.

***
Бургас.
От 19.00 ч. в Държавна опера – Бургас ще започне концерт на Минчо Минчев и Людмил Ангелов.

***
Варна.
От 11.00 ч. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център млади таланти от НУИ „Добри Христов“ ще поднесат музикални и танцови изпълнения на руски, украински и български шедьоври.

***
Варна.
От 12.00 ч. от Парк-паметника на българо-съветската дружба арменската общност в град Варна организира мирно автошествие Арменската общност в град Варна организира мирно автошествие.

***
Варна.
От 17.00 ч. в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна ще се проведе годишна изложба на Сдружението на художниците.

***
Добрич.
От 10.30 ч. в Държавен куклен театър „Дора Габе“ ще се състои куклен спектакъл „Корабът на мечтите“.

***
Кюстендил/село Граница.
От 9.30 ч. в манастира „Св. Лука“ Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп ще оглави Архиерейска света Литургия.

***
Ловеч.
От 9.00 ч. в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ Ловчанският митрополит Гавриил ще оглави литургия.

***
Пловдив.
От 16.30 ч. в Дома на културата „Борис Христов“. ще се състои концертът Музикално пътешествие“.

***
Пловдив.
от 19.00 ч. в Камерна зала на Драматичен театър – Пловдив ще се състои официалното закриване на 14-тия Международен фестивал "Черната Кутия".

***
Хасково.
От 10.30 ч. на Кенана ще се проведе пленер за децата и младежите от Арт школа "Дъга" и "Пастело".

***
Шумен.
От 11.00 ч. в Голямата зала на ДКТ „Васил Друмев“ ще се състои представлението „Пипи Дългото чорапче“.

***
Шумен.
От 14.00 ч. в Горско училище на ПП „Шуменско плато“ ще се проведат беседи на тема „За здравето, екологията и училището“.