Стара ЗагораВИЖ ВСИЧКИ

Ученик в 11 клас в Профилираната природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък е с коронавирус

17 октомври 2020 | 21:40

Снимка: pixabay

Стара Загора. Потвърдените случаи на коронавирус в област Стара Загора за последното дебонощие са 51. Сред новозаразените е ученик в 11 клас в Профилираната природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък. Той е в добро състояние и е на домашно лечение. Това съобщиха от пресцентъра на Регионална здравна инспекция – Стара Загора (РЗИ – Стара Загора). Паралелката е поставена под карантина. В гимназията се извършва крайна дезинфекция.

От РЗИ отбелязват, че през последните две седмици се доказва дифузно разпространение на вирусната инфекция COVID-19, което се вижда и от увеличения брой на заразените в област Стара Загора. Тенденцията за нарастване на заразените от COVID-19, както и от други респираторни заболявания, се дължи на настъпилия есенно-зимен сезон и увеличените контакти между хората в затворени помещения. Налице е и повишаване на броя на изследванията с PCR тестове в лицензираните медико-диагностини лаборатории.

РЗИ – Стара Загора призовава гражданите отговорно да спазват противоепидемичните мерки, стриктна лична и обществена хигиена и социалната дистанция.