ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Румен Петков, АБВ: Ние ще живеем в кочината, която ще остави Борисов

17 октомври 2020 | 13:57

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Ние ще живеем в кочината, която ще остави Борисов. Това каза лидерът на ПП АБВ Румен Петков пред журналисти във връзка със строежа във вилната зона на с. Бистрица, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Стотици декари млада борова гора са изсечени по най-вулгарния, по най-просташкия начин. Това го може управлението на Борисов. Ние искаме ясен знак кой носи отговорността - очевидно Здравко Здравков. Ако той продължава да бъде главен архитект на София, това е обект на Бойко Борисов. Името на инвеститора е ясно, неговите обвързаности трябва да са ясни на компетентните органи. Как ще бъде възстановена изсечената гора? Това е обект, на който биха завидели строителите на НДК. Това е обект от национални значение - казвам го не с ирония, а с погнуса”, допълни още Петков.

Той посочи, че ако не се види и не се спре случващото се, няма на кого да се сърдим. „Не са виновни тези, които го правят, а са виновни корумпираните типове - Борисов и тези около него. Не видим ли това, не спрем ли тази вандалщина, после няма на кого да се сърдим, защото ние ще живеем в кочината, която ще остави Борисов. Тя тук ще бъде сигурно с мрамори и гранит, но ние ще дишаме това, което остава от смрадта, излъчвана от правителството”, коментира той.

Габриела ГАНЕВА