ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Христо Колев, АБВ: Витоша се унищожава, ще се строят жилищни сгради

17 октомври 2020 | 13:43

София. Витоша се унищожава, ще се строят жилищни сгради. Това е безобразие. Това каза председателят на АБВ – София Христо Колев пред журналисти във връзка със строежа във вилната зона „Бистрица - Манастира“ на с. Бистрица, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Този огромен строителен обект беше млада борова гора. Тук кипи денонощен труд. На скоро получихме отговор от кмета на Панчарево, че в районната администрация нямат необходимата документация за този обект, а разрешителното за строеж и цялата документация е подписана от главния архитект на София Здравко Здравков. Тук сме, за да видим до какъв етап е напреднал строежът. Виждаме, че още е изсичана гора“, допълни той.

Христо Колев посочи, че строежът е законен, но е крайно неморален. „Безобразие – Витоша се унищожава, ще се строят жилищни сгради. Сами си направете сметка за каква сеч говорим и за какво престъпление срещу природата“, коментира той.

Председателят на АБВ - София обясни, че преди месец е имало плътна борова гора, от която е сечено.
Само преди един месец това нещо го нямаше, тук си беше плътна борова гора. В момента това е отново сечено, а после пак ще искат да ни убедят, че не е имало дървета, че си е било пасище. Няма такова нещо и това в нагледният пример. Брутална сеч, брутално човешко посегателство срещу природата. Нямам думи, не знам какво да кажа. От АБВ ще се борим със зъби и нокти това нещо да спре и да не се повтаря, да не се допускат подобни случаи. Случилото се е факт – дърветата не могат да се върнат. Това е планина Витоща – белият дроб на София, лека - полека бива лишен от многовековните дървета и от боровете. Безобразие – 10 години управление на ГЕРБ до това водят“, каза в заключение той.

Габриела ГАНЕВА