ПазарджикВИЖ ВСИЧКИ

Областната болница в Пазарджик получи нов респиратор за интензивни грижи

07 октомври 2020 | 14:48

Снимка: Агенция "Фокус"

Пазарджик. Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) на МБАЛ - Пазарджик получи като дарение нов респиратор за интензивни грижи на немската марка „Drager”. Това съобщиха за Радио "Фокус" - Пазарджик от лечебното заведение.

Дихателният апарат е на стойност 36 хил.лв. Респираторът е поръчан в началото на месец април, но пристигна от фирмата производител 6 месеца по-късно. Дарението беше предадено на началника на ОАИЛ д-р Димитър Иванов, който изказа своята благодарност на дарителя, който оказва помощ за най-тежко болните пациенти, които са с дихателна недостатъчност и се нуждаят от апаратна вентилация.

Още два нови респираторни апарата ще подпомогнат работата на реаниматорите в МБАЛ - Пазарджик. Те са интензивни респиратори за белодробна вентилация, модел Bellavista 1000, с производител IMTMedical. Респираторите са на обща стойност 74 400 хил. лв. Те бяха доставени преди ден от Министерството на здравеопазването по проект „Борба с COVID-19“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж”.

Ваня НИКОЛОВА