ТрафикВИЖ ВСИЧКИ

Движението по път Слънчев бряг – Бургас от км 217 до км 223 трябва да се осъществява с повишено внимание поради строително-монтажни работи

17 септември 2020 | 09:44

Снимка: Агенция "Фокус"

Бургас. Добри са условията за шофиране в областта, предаде репортер на Радио "Фокус" - Бургас. Времето е ясно и слъчнево, пътните настилки са сухи и проходими, видимостта е отлична. Движението е натоварено в началото на работния ден по основните пътни артерии в град Бургас. Струпвания се наблюдават в района на кръстовището между улица "Христо Ботев" и бул. "Сан Стефано", в района на пътен възел "Юг", на кръговото кръстовище "Трапезица", както и по някои участъци от бул. "Стефан Стамболов".

Днес започва последен етап от ремонтните дейности по уличната настилка след обновяването на ВиК мрежата под "Средна гора", сега в участъка от "Проф. д-р Асен Златаров" до "Демокрация". В тази връзка се въвежда временна реорганизация на движението от днес до 16 октомври тази година. В този период улицата ще бъде затворена за движение на автомобили в споменатия участък.

Продължават ремонтно-възстановителните дейности на съществуващ водопровод по ул. "Страхил" и по ул. "Св. Св. Кирил и Методий". В процес на ремонт е и ул. "Димитър Бракалов". Освен това, в процес на ремонт е и участъкът от кръстовището на бул. "Стефан Стамболов" с бул. "Демокрация" до кръстовището на бул. "Демокрация" с бул. "24-ти Черноморски пехотен полк".

На територията на областта движението по път Слънчев бряг – Бургас от км 217+700 до км 223+452 трябва да се осъществява с повишено внимание поради строително-монтажни работи на обект „Обход на гр.Поморие“ от км 217+000 до км 222+849, като при км 217+240 скоростта на движение се ограничава до 70км/ч. Стеснени са лентите за движение в зоната на кръстовището при км 222+849, като скоростта на движение е 50км/ч.

Освен това, движението в участъка Слънчев бряг – Бургас при обхода на град Поморие от км 222+849 до км 225+522 трябва да се осъществява с повишено внимание поради изграждане на второ пътно платно. Движението на моторни превозни средства се организира в двете новоизградени платна, като скоростта на движение е ограничена до 50 км/ч в участъците на съществуващите кръстовища.

Мария ПОПЧЕВА