ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Пак скандал с майките от „Системата ни убива“ (ОБЗОР)

16 септември 2020 | 21:36

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Представители на майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ искаха да влязат в Народното събрание и да се срещнат с управляващите.
Скандал се заформи след като Антон Кутев от БСП алармира от парламентарната трибуна, че дете от "Системата ни убива" не е допуснато до тоалетната на Народното събрание. "Да вземем мерки, тъй като тези деца и майки да имат достъп до тоалетна. Ако не решите този проблем до 10 минути, за пореден път правите глупава грешка, която е абсолютно ненужна", каза още Кутев.
От своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева даде брифинг пред медиите като заяви, че от „Системата ни убива“ са поискали среща с народните представители и тя веднага е изпратила писмото им до парламентарните групи.
От парламентарната трибуна Цвета Караянчева призова депутатите да намерят време да се срещнат с майките на деца с увреждания. "Има дете долу. Молбата ми е призовавам и майката, нека детето да се прибере вкъщи, защото тук е изложено на риск. Не бива да се използват децата. Майките ще бъдат чути, както винаги са били. Има заповед, която е на база заповедта на министъра за пропускателен режим в парламент с оглед COVID-19", каза още Караянчева.
Антон Кутев от БСП й отговори, че не става въпрос за срещата, а за недопускането на детето до тоалетната. Според него това ще доведе до тежки поражения върху престижа на Народното събрание.

Деница КИТАНОВА

Свързани новини