ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 17 септември (Агенция „Фокус“)

16 септември 2020 | 19:06

Снимка: Столична община

София.
От 9.00 ч. ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 ч. Съдийската колегия на ВСС ще проведе заседание в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф“ № 12.

***
София.
От 09.30 ч. в църквата „Св. София – Премъдрост Божия“ ще се проведе празнична архиерейска света Литургия.

***
София.
От 17.30 ч. в църквата „Св. София – Премъдрост Божия“ ще бъдат пренесени за поклонение свети мощи на св. Климент Римски и св. Потит Сердикийски. От 18.00 часа ще се проведе Тържествена вечерня, която ще бъде оглавена от Негово преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит.

***
София.
От 09.30 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Петко Стоянов, Иван Йосифов, Кристиян Дойчинов, Габриел Бонев, Борислав Йоневски, Димитър Божанов, Вергил Славов, Ангел Ангелов, Калчо Симеонов, Борислав Алексиев, Валери Владов, Васил Иванов, Васил Стоянов, Илия Устинов, Красимир Петров, Петър Симеонов, Сотир Петров и Стефан Гевгелийски.

***
София.
От 10.00 ч. заместник-кметът на София доц. д-р Тодор Чобанов ще представи разкритата и експонирана антична гробница от сердикийския некропол.

***
София.
От 10.00 ч. в зала 10 на НДК ще се проведе четвъртата национална конференция „Образование 4.0“.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група срещу Гроздан Токов, Иван Петров, Калоян Гендович, Емил Костадинов, Стефан Енчев, Виктория Кръстева, Александър Николов, Венцислав Йорданов, Милко Велков и Милчо Аврамов.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за безстопанственост в особено големи размери срещу Петър Москов, Адам Персенски, Любомир Димитров, Росен Алексиев и Юлияна Ценкова.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за изнудване срещу Любомир Янев.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Страхил Гановски.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Веселин Минев, Методи Методиев и Росен Терзиев.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Митко Николаев, Виктор Василев и Мартина Атанасова.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за придобиване и държане на взривни вещества с цел всяване на страх в обществото срещу Мартин Попов.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Георги Донев, Боян Панев, Владимир Петров, Владимир Бонжов, Даян Козарев, Димитър Дончев, Иван Игнатов, Калин Илиев, Мартин Велев и Теодор Борисов.

***
София.
От 10.00 ч. в Интер Експо Център ще се състои Тук-Там Кошер 2020.

***
София.
От 10.30 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за тероризъм срещу Мелиад Фарах и Хасан Ел Хадж Хасан.

***
София.
От 11.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група срещу Петър Петров, Станислав Марков, Валентин Христов и Любен Мерджанов.

***
София.
От 11.30 ч. ПП АБВ ще даде пресконференция в централата на партията на ул. „Врабча“ 23.

***
София.
От 13.30 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за участие в организирана престъпна група срещу Андриан Стоенчев.

***
София.
От 13.30 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Азиз Арман, Евгени Михайлов, Златка Атанасова и Марина Михайлова.

***
София.
От 13.30 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Николай Николов, Динчо Динев, Иво Тодоринов, Калоян Йорданов, Михаела Велева, Станимир Петков, Станислав Станчев и Християн Славов.

***
София.
От 14.00 ч. в зала 1, Източно крило, в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията по вероизповеданията и правата на човека ще проведе заседание.

***
София.
От 14.00 ч. в зала 3, Източно крило, в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията по енергетика ще проведе заседание.

***
София.
От 14.30 ч. в зала 456 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията по политиките за българите в чужбина ще проведе заседание.

***
София.
От 14.30 ч. в зала 232 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията по отбрана ще проведе заседание.

***
София.
От 14.30 ч. в Зала „София“ на хотел „Маринела“ Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще проведе обучение на избраните представители на общините от района в Регионалния съвет за развитие.

***
София.
От 15.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Любомир Витанов, Иван Топузов и Йордан Баряков.

***
София.
От 16.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група срещу Атанас Сейзински, Тодор Сейзински, Георги Крачев, Димитър Мишев, Иван Пашов и Росен Иванов.

***
София.
От 16.00 ч. в зала 132 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика ще проведе заседание.

***
София.
От 16.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на престъпна група срещу Енчо Солаков, Георги Драгоев и Божидар Владков.

***
София.
От 18.00 ч. в Националния литературен музей ще бъде открита фотодокументална изложба на Националния литературен музей „Димитър Димов в писма и спомени“.

***
София.
От 17.30 ч. ще бъде извършено тържествено литийно шествие с пренасяне частици от мощите на св. Климент Римски и св. Потит Сердикийски от сградата на Софийска св. митрополия до раннохристиянската базилика "Св. София".

***
София.
От 18.00 ч. в Галерията на СБХ на ул. „Шипка“ 6, зала I C ще бъде открита изложба на Стоил Мирчев.

***
София.
От 19.00 ч. на Платформата А6 зад НДК ще се проведе концерт „София – празнувай с класика!".

***
София.
От 20.00 ч. в къща музей "Андрей Николов" ще бъде представен спектакълът „Многоклетка”.

***
Асеновград.
От 17.30 ч. в Градската библиотека „Паисий Хилендарски” ще бъде представена презентация на Историческия музей по повод 10-годишнината от началото на редовните археологически проучвания на скално светилище „Беланташ - „Праисторически обекти в района на Асеновград".

***
Бургас.
От 18.00 ч. в Дома на писателя ще бъде представена Премиера на стихосбирката„Светлопис“, с автор Борис Бухчев. Представя: Боян Чимов.

***
Бургас.
От 18.30 ч. в Галерия „Георги Баев“ ще се проведе „Wine Gogh“ - Ателие за рисуване и вино.

***
Бургас.
От 20.00 ч. в Летния театър ще бъде представена постановката „Баща ми се казва Мария“.

***
Бургас.
От 20.00 ч. в Експо-център "Флора" Морска градина ще се състои официалното откриване на III-ия Международен фестивал за документално историческо кино - DOCK` 2020.

***
Белоградчик.
От 10.00 ч. в РС ПБЗН – Белоградчик ще се състои демонстрация на новата противопожарна техника.

***
Велико Търново.
От 19.30 ч. в ДКС „Васил Левски“ ще се състои концерт на Георги Христов.

***
Велико Търново.
От 17.00 ч. в музей „Възраждане и Учредително събрание“ ще бъде представен филм–възстановка на битката при Добро поле.

***
Велико Търново.
От 20.00 ч. на Сцена „Арт лято“ ще се състои Проект „Арт Лято“: Live Session with JAMESZ x KALITRAX.

***
Видин.
От 10.30 ч., в ДГ „Синчец“ заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще открие площадка за обучение по безопасност на движението.

***
Кула.
От 10.00 до 15.00 ч. в РС ПБЗН – Кула ще се проведе Ден на отворените врати.

***
Ловеч.
От 09.00 ч. в храм „Св. Троица“ ще се проведе архиерейска Златоустова света Литургия.

***
Пловдив.
От 09.00 ч. в храм „Св. Петка“ ще се проведе архиерейска света Литургия.

***
Пловдив.
От 10.00 ч. в зала 1 Апелативният съд ще гледа делото на Е. Т., образувано по жалба срещу присъдата му от 5 години лишаване от свобода и 8 години лишаване от право да управлява МПС.

***
Пловдив.
От 10.30 ч. в Централна лаборатория по приложна физика – Пловдив към Българската академия на науките (бул. "Санкт Петербург" № 61, Пловдив) ще бъде открит Изследователски център по мехатроника и нанотехнологии.

***
Пловдив.
От 13.30 ч. в зала 1 Районният съд ще гледа делото срещу Е.М.Р., обвинен за това, че е нарушил мерки, издадени против разпространението или появяването на COVID – 19.

***
Пловдив.
От 13.30 ч. в зала 3 Районният съд ще гледа делото срещу С.У. за нарушена карантина.

***
Пловдив.
От 13.30 ч. в зала 2 Окръжният съд ще гледа делото срещу Б. К. за това, че нарушавайки правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Г. Ш.

***
Пловдив.
От 16.00 ч. в зала 2 Районният съд ще гледа делото срещу А.К.М. и П.А.А. за кражба.

***
Свищов.
От 18.00 ч. в Пространство за изкуство, култура и бизнес „Casa Verde 1908“ (Зелената къща, ул. „Димитър Г. Анев“ №1) ще бъде открита изложбата „Димитър Димов в писма и спомени“.

***
Сливен.
От 18.30 ч. пред зала „Сливен“ ще се състои концерт на Сливенския симфоничен оркестър.

***
Стара Загора.
От 10.00 до 11.00 ч. в Антична улица, РИМ – Стара Загора ще се състоят Европейски дни на наследството 2020, художествено-творческо ателие за деца ”Българският флаг”.

***
Стара Загора.
От 10.30 ч. читалището на село Борилово „Св. Св. Кирил и Методий“ ще открие новата сграда, предназначена за библиотека към читалището на селото.

***
Стара Загора.
От 10.30 ч. в Кукления театър ще се играе кукленият спектакъл за деца „Златка Златното момиче“ по българска народна приказка.

***
Стара Загора.
От 10.30 до 12.30 ч. в РБ „Захарий Княжески“ ще се състоят Европейски дни на наследството 2020, отборно състезание „Подреди и разкажи“.

***
Стара Загора.
От 11.00 до 12.00 ч. в III –то експозиционно ниво, РИМ – Стара Загора ще се проведат Европейски дни на наследството 2020, специализирана беседа и презентация на тема „112 години от обявяване независимостта на България“ с лектор Райна Антонова - уредник Отдел „Нова история“.

***
Стара Загора.
От 13.00 до 14.30 ч. в РБ „Захарий Княжески“ ще се проведат Европейски дни на наследството 2020, арт работилница по калиграфия.

***
Стара Загора.
От 16.00 ч. в Оперния театър ще се играе балетът „Ромео и Жулиета“.

***
Стара Загора.
От 18.00 ч. в къща-музей „Гео Милев“ ще се състоят Европейски дни на наследството 2020 „Презапис или Другият куфар в Берлин“ – книга на проф. Борис Минков.

***
Стара Загора.
От 19.00 ч. в Драматичния театър ще се играе постановката „Чичовци“.

***
Хисаря.
От 14.30 ч. заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев ще участва в шестата годишна конференция на тема „Безопасна пътна инфраструктура“.