ПловдивВИЖ ВСИЧКИ

Стоян Алексиев, кмет на район Северен в Пловдив: Паркът зад хотел „Санкт Петербург“ ще бъде приведен в приветлив вид

16 септември 2020 | 11:51

Снимка: Агенция "Фокус"

Пловдив. Във връзка с 4 броя предписания, издадени от кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев на фирмата, която стопанисва имата - Парадайс Гардън Резидънс ЕООД, съобщиха за Радио "Фокус"- Пловдив от пресцентъра на Районното кметство.

На 11.09.2020 г. управителят й е входирал молба с декларация в районното кметство, че разрешава да се направи почистване на имота и окосяване на тревните площи. В нея той моли районния кмет за съдействие дейностите по почистване и окосяване на парка да се извършат от служители на ОП „Градини и паркове“ след заплатена фактура от собственика на имота.

Кметът Стоян Алексиев увери, че паркът ще се приведе в приветлив вид съгласно чл. 28 ал. 3 от Наредбата за развитие, поддържане и опазване на зелената система на Община Пловдив. Тя предвижда озеленените площи за ограничено обществено ползване (терени на учреждения, фирми, магазини, училища, болници, детски градини и др.), вкл. и чистотата в тях, да се опазват и поддържат от съответните собственици и ползватели-в границите на съответния имот.

Обектът се намира в поземлен имот с идентификатор No 56784.506.1508, по Кадастрална карта и кадастралните регистри на гр. Пловдив, находящ се на ъгъла на ул. „Полковник Сава Муткуров“ (парка зад хотел „Санкт Петербург“).