ВидинВИЖ ВСИЧКИ

Задържани две лица, занимаващи се с отглеждане на коноп в района на с. Ракитница, област Видин

16 септември 2020 | 11:48

Снимка: Апелативна прокуратура - София

с. Ракитница. При извършена проверка в района на с. Ракитница, община Брегово, полицейски служители са установили две лица, занимаващи се с поливане на конопени насаждения. При извършения оглед на местопроизшествието криминалистите са иззели седем растения с височина от 90 до 170 см. Зелената листна маса е реагирала на канабис при направения полеви наркотест. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

По Закона за МВР за срок до 24 часа са били задържани и приведени в ареста 23-годишен жител на с. Ракитница и 17-годишен от с. Брегово. Към настоящия момент е установено, че пълнолетният мъж е криминално проявен и осъждан за наркопрестъпления.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354в, ал.1 от НК. Разследването по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура – Видин.

В хода на предприетите контролни и превантивни действия през вчерашния ден, на територията на селото служителите на реда са проверили шестнадесет лица и десет моторни превозни средства. За констатираните нарушения са били съставени три акта по Закона за движение по пътищата и два предупредителни протокола по чл. 65 от ЗМВР.

Полицейските операции, провеждани под надзора на Окръжна прокуратура – Видин, насочени срещу битовата престъпност в областта, продължават.