СофияВИЖ ВСИЧКИ

Елизабет Павлова, „Топлофикация София“: Потребителите могат да кажат „сбогом“ на изравнителните сметки след решение за ежемесечен реален отчет на уредите на общо събрание

16 септември 2020 | 11:22

Снимка: „Топлофикация София” ЕАД.

София. Потребителите могат да кажат „сбогом“ на изравнителните сметки след решение за ежемесечен реален отчет на уредите на общо събрание. Това каза за рубриката „Топлофикация на фокус“ на Радио „Фокус“ говорителят на „Топлофикация София“ Елизабет Павлова. Тя уточни, че дружеството като топлинен счетоводител обслужва около 35 000 потребители, 3 363 от тях са на реален отчет.

„Първото облекчение, което имат клиентите, преминали към реален месечен отчет е, че се отървават от изравнителните сметки, че имат реални сметки всеки месец за отопление и за топла вода, а най-важното е, че не е необходимо да осигуряват задължително достъп до апартаментите и офисите си в края на отоплителния сезон – тогава, когато започват да се отчитат уредите от останалите топлинни счетоводители. Има две опции. Едната е дистанционен отчет, който се извършва със специален уред. Вторият вариант е свързан с визуалното месечно отчитане“, обясни тя.

Елизабет Павлова поясни, че месечният отчет има определена допълнителна цена.

Евелина БРАНИМИРОВА