ПолицияВИЖ ВСИЧКИ

Полицията е предотвратила разрастване на конфликти при Орлов мост, 61-годишна жена, опитала да влезе в Президентството, е настанена в Център за психично здраве

12 август 2020 | 11:52

Снимка: МВР

София. Полицията продължава да осигурява обществения ред и сигурност в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Униформените са предотвратили разрастването на няколко конфликта в района на Орлов мост. Остават затворени три възлови кръстовища.

Столичните полицаи са предотвратили разрастване на конфликти и напрежение в района на Орлов мост. Малко след 23.00 часа на 11 август в полицията е получено съобщение за възникнал спор между група граждани. Минути по-късно е получен и друг сигнал за жена и мъж, във видимо нетрезво състояние, които настоявали да се присъединят към протестиращите и да се настанят в изградения палатков лагер на площада. Тази сутрин към 9.30 часа пред сградата на Президентството, 61-годишна жена е направила опит да влезе в държавната институция. След намеса на полицейски служители тя е изведена от района и настанена в Център за психично здраве.

От МВР разпространиха и видеоматериал, който може да бъде видян тук.