БургасВИЖ ВСИЧКИ

Националният фестивал „Дни на куклите“ ще се проведе в Бургас

02 август 2020 | 14:03

Снимка: Община Бургас

Бургас. 10 театрални трупи от цялата страна в продължение на седем дни ще зарадват почитателите на приказни истории по време на шестото издание на Националния фестивал „Дни на куклите". Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.Той ще се проведе от днес до 8 август и всяка вечер от 19.00 и 20.00 часа на откритата сцена „Охлюва" ще бъдат играни по две постановки.

Зрителите ще видят любими герои от приказките „Вълкът и седемте козлета", „Рибарят и златната рибка", „Балон като слон", „Хитрата лисанка", „Пингвинчето Фраки", „Сливи за смет", „Лече-буболече", „Слончето с розовите уши", „Разбойническа история" и други. Публиката ще може да види и поучителните истории „Телефон 112...ПОЗВЪНИ!", „Капчица смях" и „Аз душата".

Професионалните трупи, които участват в тазгодишното издания на кукления фестивал, са Детска театрална формация „Усмивка" - Бургас, Театър „Весел" - Велико Търново, Театър „Ако" - София, Театър „Хамелeон" - Пловдив, Фондация „За Родопите", Театър „Янко Митев" - Хасково, Театър „Мале мале" - София, Театър „ММ" - София. Представленията ще се провеждат при стриктно спазване на мерките за безопасност на Министерството на здравеопазването срещу разпространението на COVID-19. Посетителите трябва да спазват дистанция от 1 метър помежду си, а пейките ще се дезинфекцират преди всяко представление.

Фестивалът „Дни на куклите" се провежда за първи път през 2014 г. по повод 60-годишнината на Държавен куклен театър - Бургас. Тази година форматът на събитието ще бъде национален. Събитието се реализира от Държавен куклен театър - Бургас, в партньорство с Община Бургас. Богата програма от постановки за месец август е подготвил и Държавен куклен театър - Бургас. Какво включва програмата можете да видите тук.