ПолицияВИЖ ВСИЧКИ

Стойно Цветков, СДВР: Ренета Инджова е със счупена китка, след като е била блъсната от непознат

02 август 2020 | 12:16

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Ренета Инджова е със счупена китка, след като е била блъсната от непознат. Това каза на брифинг Стойно Цветков, началник на отдел „Разследване“ в СДВР, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Цветков добави, че инцидентът е станал в близост до пазар „Герена“, който се намира в жк. „Сухата река“ в София.

„След 18.00 часа в 5-о РУ е подаден сигнал от трето лице, близък на госпожа Инджова, че същата е претърпяла инцидент. Незабавно след подаване на сигнала са започнали активни издирвателни мероприятия. Госпожа Инджова е посетена в дома си и е разпитана. Започнато е досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда, тъй като е установено, че тя е със счупена китка на лявата ръка. От това, което сме установили, е ясно, че инцидентът е станал около 09.00 сутринта. Дадени са противоречиви факти и обстоятелства", обясни той.

„След като е посетила болничното заведение, там е написано, че това е битов инцидент – падане по стълби. Поради този факт не е осведомен колегата, който е дежурен в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и едва след като сме сезирани, сме започнали работа. Действията по разследването и оперативно-издирвателните мероприятия в района на произшествието и в прилежащата територия продължават и в момента. Уведомена е Софийска районна прокуратура. Досъдебното производство продължава под ръководството и надзора на Прокуратурата", добави Цветков.

„Госпожа Инджова разказва, че сутринта, тръгвайки за пазар „Герена“, завивайки зад ъгъла, чува бързи стъпки и е блъсната от лице, което не спира и продължава да тича. При сблъсъка тя залита и пада върху ръката си. Счупва китката на лявата си ръка. Прибирайки се вкъщи звъни на близки приятели и посещават болничното заведение“, добави още той.