ПолицияВИЖ ВСИЧКИ

Тони Тодоров, СДВР: Считаме поведението на протестиращите от снощи за провокация към полицейските служители

02 август 2020 | 11:58

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Считаме поведението на протестиращите от снощи за провокация към полицейските служители. Това каза на брифинг Тони Тодоров, заместник-началник на Отдел „Охранителна полиция“ в СДВР, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Тодоров призова за пореден път българската полиция да не бъде използвана като инструмент.

„От всички посоки към пл. „Орлов мост“ движението е затворено, тъй като там има постоянно хора, както в палатките, така и извън тях. Инцидентът се случи в тъмната част на денонощието, преценихме, че има наличието на много предпоставки, които биха довели най-малкото до някое пътнотранспортно произшествие или да бъде бутнат човек“, каза той.

„Ние сме хората, които трябва да казват кой да влиза там и кой не. Още повече, позицията е принципна. Не сме правили компромис, няма да направим и занапред с допускането на превозни средства“, каза още Тодоров.

„Снощи беше предоставена възможност на управляващите буса, че той може да потегли в каквато и да е посока, различна от тази към пл. „Орлов мост“. Никой не задържа буса там на място“, добави още Тодоров.

Той подчерта, че шествието да къщата на премиера Бойко Борисов в Банкя не е заявено изобщо, а са допуснати дотам.