ПолицияВИЖ ВСИЧКИ

Тони Тодоров, СДВР: Бус на „Системата ни убива“ не бе допуснат на протеста на пл. „Орлов мост“, тъй като пропускаме автомобили, носещи само консумативи на протестиращите

02 август 2020 | 11:42

Снимка: МВР

София. Бус на „Системата ни убива“ не бе допуснат на протеста на пл. „Орлов мост“, тъй като ние пропускаме автомобили, носещи само консумативи на протестиращите. Това каза на брифинг Тони Тодоров, заместник-началник на Отдел „Охранителна полиция“ в СДВР, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Вчера, както всеки ден, се проведе поредното нерегламентирано масово предприятие със сборен пункт фонтана пред Президентството. В Столична община бяха заявени и съгласувани протест и автошествие от Национална гражданска инициатива „Системата ни убива“ със сборен пункт бул. „Княз Александър Батенберг“ до град Банкя. Бус на „Системата ни убива“ след завършване на своето шествие към 22.20 часа се насочва към кръстовището на Софийски университет на бул. „Васил Левски“, след което бива спрян от полицейските служители за да се разбере накъде отива. Управляващите го са заявили, че искат да отидат на протеста“, обясни той.

Тодоров обясни, че бусът не е допуснат на протеста, тъй като СДВР допуска на протестите само автомобили, които с потвърждение на протестиращите им, носят вода и храна.

Той подчерта, че допускайки този бус, нямат право да спират, който и да е да отиде до пл. „Орлов мост“.