ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Министър Боил Банов: Много програми работят в Министерство и Фонд „Култура“, които обхващат целия сектор и дават възможност за всеки човек с идеи да намери своето място

02 август 2020 | 09:26

Снимка: Министерство на културата

София. Много програми работят в Министерство и Фонд „Култура“, които обхващат целия сектор и дават възможност за всеки човек с идеи да намери своето място. Това каза министърът на културата Боил Банов в интервю за предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

„Много програми работят в Министерство на културата и Фонд „Култура“, които обхващат целия сектор и дават възможност за всеки човек с идеи да намери своето място. При първата програма за заплатите и социалните осигуровки имаше някои затруднения, защото никой не подозираше, че толкова много хора не си плащат осигуровки и нямат отношение към осигурителния живот в държавата. Там се направиха стъпки, за да се даде възможност и на тези хора. Сега говорим за творчески проекти и няма как да се случи такова забавяне като при първата помощ, от която парите пак стигнаха до всеки. Сега ще бъде много по-лесно, защото е на нашата творческа линия“, посочи той.

„700 000 лв. са предвидени за циркове и вариететни представления. Добавихме 1.5 млн. лв. добавяме към 1.5 млн., които са отделени за структурна подкрепа за организации с малки театри, кина и сцени, за които ще дадем на едногодишна база подкрепа до 100 000 за организация т.е. общо средствата за тях са 3 млн. лв.. 500 000 лв. са заделени в една нова програма – „Социална култура“. Този проект търси съчетание и подкрепа на определени социални слоеве. Търси да им даде нова визия към живота и нов поглед“, допълни той.