СпортВИЖ ВСИЧКИ

Дейна Уайт: Чимаев може би е готов за Усман

01 август 2020 | 14:39

Снимка: mma.bg

Абу Даби. Дейна Уайт стана голям фен на Хамзат Чимаев, който смая всички в първите си две битки в UFC. Организацията подписа с 26-годишния чеченец преди няколко седмици и той спечели 2 битки в 2 различни категории в 10 дни. С това свое постижение Чимаев влезе в историята и увеличи статистиката си на 8-0 в ММА, като всички победи са с приключване.

Младия талант няма търпение да се бие отново и UFC ще се опитат да му уредят битка за август или септември. Хамзат е уверен и се хвърли към големите имена в организацията. Дейна Уайт обича бойци, които се бият често и смята, че Чимаев може би е готов за шампионска среща:


Toва момче е толкова уверено и доминантно. Чимаев иска да се бие всеки уикенд. Обичам го. Обичам момчета с такава психика. Много ми харесва това, че той е толкова талантлив. Пуснахме му двама от най-големите таланти в Англия. Той показа, че е лошо момче. Това момче доказа, че е страхотен боец. Хамзат е реален и го знае, а на мен ми харесва.

Той ми каза, че иска да се бие, а аз го уредих. Сега иска да се бие и през август и аз ще му дам този шанс. Опитваме се да разберем дали той е готов да плува при големите акули. Умуваме, за да преценим какво следва за него. Ако го питате, то тогава той ще поиска битка с Камару Усман. Готов ли е за такава битка? От това, което показа, може би е готов.

Източник: MMA.BG - всичко за бойните спортове