ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Любомир Кючуков, ИИМО: Проблемите ни са изцяло български и би следвало да се решат на наша почва, недопустимо е да чакаме решение отвън

30 юли 2020 | 21:08

Снимка: МВнР

София. Проблемите ни са изцяло български и би следвало да се решат на наша почва, недопустимо е да чакаме решение отвън. Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Любомир Кючуков, директор на Института за икономика и международни отношения и бивш заместник министър на външните работи. По думите му което и да било посолство или държава не биха си позволили оказване на натиск за смяна на премиера Борисов.

„Според мен първо не би следвало за нас като българи да е допустимо да търсим и очакваме решение отвън. Най-логичното и естествено е, когато ние имаме проблеми, те да бъдат решаване от българските граждани“, обясни той.

Според Любомир Кючуков ако протестите успеят и бъде сформирано ново служебно правителство, реакцията на най-близките партньори на страната ни би била съвършено нормална. Русия също ще приеме да работи с правителството, избрано от българските граждани, уточни той. Няма опасност България да изпадне в международна изолация, обобщи Кючуков, като добави, че не би следвало да се мисли в посока, че смяната на правителството ще дестабилизира страната ни.

Цоня СЪБЧЕВА