ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Министър Емил Димитров: Искам да работя с академичната общност , с БАН и научните институти по Закона за биологичното разнообразие, с политика не се занимавам

03 юли 2020 | 12:45

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Искам да работя с академичната общност , с БАН и научните институти по Закона за биологичното разнообразие, с политика не се занимавам. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров по време на брифинг в зала "Запад" във връзка със Закона за биологичното разнообразие, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Той коментира и общественото обсъждане в Комисията по околна среда и води на Закона за биологичното разнообразие. "Уважаван член на академичната общност изрази някаква позиция. Дали е прав, дали не - изрази позиция. Има право. Собственик на имот изрази друга позиция и той има това право. Те помежду си си размениха реплики. Трети хора, които изобщо не са визирани, само използваха случая да заявят кога ще е поредната стачка. Те дойдоха да си кажат, каквото имат. Търсеха си повод да си тръгнат. Вие сега ми казвате дали ще отида за декор, защото им трябва нещо. С политика не се заничавам. Половината от тях са политически лица. Да отида означава да ги легитимирам или по някакъв начин да участвам в техните политически процеси", допълни още Димитров.

"Аз съм гражданска квота, с политика не се занимавам. Ако вие днес дойдете с още десет човека и искате да говорим по дадена тема и ние стигнем до съгласие с вас по тази тема и само след два часа получа писмо от вас подписано и кажете, че абсолютно никакво съгласие няма и аз ви се обадя и кажа: "Ама ние нали го разговаряхме". Вие казвате: "Аз дойдох като гражданин, но иначе аз съм политическо лице, но иначе съм представител на еди-коя си организация. Тя органиацията смята така, аз смятам така, но политиката в момента е да направи еди-какво си". Аз не знам пред вас - вие ли сте или вашите три лица", каза още Емил Димитров.

Деница КИТАНОВА