ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Валери Симеонов, НФСБ: Нашите предложения са свързани с правото на собственици да участват в мерките, които ще бъдат прилагани в техните парцели и земи в "Натура" 2000

30 юни 2020 | 15:51

Снимка: Пресцентър - НФСБ

София. Нашите предложения са свързани с правото на собственици да участват в мерките, които ще бъдат прилагани в техните парцели и земи в "Натура" 2000 Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в зала "Запад" на Народното събрание след дискусията за Закона за биологичното разнообразие, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Нашите предложения са свързани с правото на собственост и с правото на собствениците също да участват в обсъждането на мерките, които ще бъдат прилагани в техните парцели и земи. Не виджам нищо лошо в това. Нали точно това е демокрацията да има повече мнения, обсъждания от всички страни, които са засегнати. Изведнъж обаче те са изключени. Когато поставим въпроса за тяхното право да обсъджат какви мерки ще бъдат прилагани в техните земи, зелената хунта става, фръцкат се и напускат. Казват, че ще правят протести. В същото време ГЕРБ казват, че няма да приемат директно, без обсъждане, без коментар. Това става в момента. Затова в началото започнах, че някаква форма на психическо отклонение наблюдавате тук чисто в политически план", каза Симеонов.

Той изтъкна, че НФСБ продължава да настоява, че внесените поправки и предложения задължително трябва да бъдат разгледани и приети. "Те нищо друго не предлагат и не коментират освен правото на собственика да участва в обсъждането на мерките и вземането на решенията, свързани с неговата собственост. Не смятаме, че Народното събрание трябва да бъде трибунал, в който да се произнасят присъди и осъденият на смърт да бъде обесен без право на последна дума", заяви още Валери Симеонов.

Деница КИТАНОВА