ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Валери Симеонов, НФСБ: Зелената хунта, която напусна дискусията, ни връща във времето на ранния болшевизъм

30 юни 2020 | 15:27

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Зелената хунта, която напусна дискусията, ни връща във времето на ранния болшевизъм. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в зала "Запад" на Народното събрание след дискусията за Закона за биологичното разнообразие, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Валери Симеонов поясни, че зелената хунта са същите, които напуснали дискусията за Закона за биологичното разнообразие, без да се разбере защо и които постоянно плашат с протести.

"Те правят национализация. Връщаме се във времената около 9 септември. Идва тук един чичко Ленин, който с огромно самочувствие започва да раздава присъди, оценка на министри от последна инстанция, определя кой да има собственост и кой да няма собственост. Това е историческа машина на времето. Връщат ни във времето на ранния болшевизъм. Как така ще отнемеш правото на хората да се разпореждат със собствеността си? Това, което имат право в момента собствениците и организациите и всичките тези хиляди собственици на земи от защитените зони е да вземат по една мрежичка и да гонят пеперуди или скакалци. Забележете позволява им се съвсем доброжелателно да вършат някакви земеделски дейности", допълни Симеонов.

Според него всички са свидетели на някаква шизофрения.
"Още в началото преди да започне експертна група, се казва, че няма да бъдат подкрепени от ГЕРБ предложенията на Валери Симеонов и НФСБ. То е предопределено всичко тогава. Не става въпрос за предложението на Валери Симеонов, а предложенията, които защитават собствеността, която е регламентирана в Конституцията", изтъкна още лидерът на НФСБ.

Деница КИТАНОВА

Свързани новини