ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Ивелина Василева, ГЕРБ: Призовавам за повече конструктивизъм по темата за биологичното разнообразие

30 юни 2020 | 14:59

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Призовавам за повече конструктивизъм по темата за биологичното разнообразие. Това каза председателят на Комисията по околната среда и води и депутат от ГЕРБ Ивелина Василева в заключение на дискусията за Закона за биологичното разнообразие, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Тя посочи, че всички становища и мнения от дискусията ще бъдат разгледани. "След като подготвим работен вариант на доклада за разглеждане в Комисията за околната среда и водите, той ще бъде изпратен на всички участници в днешната дискусия. Още веднъж призовавам за повече конструктивизъм при подхождане към тази тема", каза Василева.

Според нея защитата на природата е значим въпрос и е въпрос на политически и обществен консенсус.

"Като представител на политическата сила ГЕРБ ясно бяха формулирани нашите виждания по законопроекта и по предложенията между първо и второ четене. От името на ГЕРБ беше заявена нашата позиция да подкрепим основното тял но законопроекта, което беше изразено и в гласуванията по време на разискванията на първо четене на законопроекта. Същевременно изрично да заложим и наблегнем на научния подход при управлението на мрежата "Натура" 2000 и взимане на решения в политиката, касаеща биоразнообразието и да не подкрепим текстовете, които са внесени от Валери Симеонов и група народни представители между първо и второ гласуване", заяви още Ивелина Василева.

Тя благодари за участието на всички в дискусията и отчете, че ще има възможност оттук нататък текстовете по Закона за биологичното разнообразие да се дискутират параграф по параграф.
Деница КИТАНОВА