Велико ТърновоВИЖ ВСИЧКИ

Преглед на основните теми във великотърновския печат

30 юни 2020 | 09:03

Снимка: Радио "Фокус"-Велико Търново

Велико Търново. „Партийни лидери на совалки из областта ни, пият кафе с актива и стягат редиците” е заглавие от първа страница на областния ежедневник „Борба” . Множество партийни лидери, председатели на граждански платформи, както и политици, които са спрягани за собствени политически проекти, навестиха областта ни. В края на миналата седмица в болярския град е бил Хаджи Тошко Йорданов, който е зам.-председател на новорегистрираната партия на Слави Трифонов „Има такъв народ“. В понеделник за среща с общинската структура на партията в Горна Оряховица дойде и кандидатът за лидер на БСП Кирил Добрев, който е и зам.-шеф на партията. Той изпревари само с няколко часа титуляра Корнелия Нинова, която е планирала в програмата си истинска совалка във Велико Търново и областта. Серия от формални и неформални срещи във Великотърновско не спира да има и бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов ... Как преминават визитите им в региона, научете от вестника.
„Откриха три нови санирани блока в Горна Оряховица” е друга новина от днес. На официална церемония по освещаване и прерязване на лентата бяха открити три санирани многофамилни жилищни сгради в Горна Оряховица. Те се намират в близост до МБАЛ „Св. Иван Рилски“, на улиците „Камчия“ № 2, 4 и 6, „Росица“ № 2, 4, 6 и 8 и „Генерал Скобелев“ № 6 и 8. Обновяването започна в края на миналия септември, а днес живущите в тях 62 семейства се радват на много по-добри условия ... Какво бе подобрено в блоковете, кой се включи в церемонията по откриването и продължава ли санирането в железничарския град, прочетете в „Борба”.
Първа страниа ни разказва още за това как преминаха празниците на градовете Лясковец и Павликени в условията на извънредната епидемична обстановка, в която се намираме. „Разкриха модерна нркооранжерия в обезлюдено еленско село” е заглавие от криминалната хроника, а „Етър ВТ” с писмо до БФС, иска мачът с „Витоша” да е по едно и също време с този на „Царско село” и „Черно море” – от спортната.
„290 000 евро искат за къща край В. Търново” е заглавие от първа страница на другия местен вестник „Янтра ДНЕС”. 290 000 евро струва една от най-скъпите къщи край В. Търново, показа проверка на „Янтра ДНЕС”. Луксозният имот се намира в село Малки чифлик, само на около 3 км от старата столица. Новопостроената къща е на три нива и е с РЗП от 500 кв. м и с двор от над два декара. Сред екстрите са басейн и частен Spa център със сауна, парна баня и джакузи. Имотът, освен за частен дом, е подходящ и за къща за гости заради което има и висока цена ... Къде още в региона има толкова скъпи имоти и повече за пазара на жилища, прочетете в ежедневника.
„Великотърновска фирма ще прави паркинга на Сержантското училище” е друго заглавие от първа страница. Фирма „Мистрал 7” ООД е избрана като изпълнител за изграждането на буферния паркинг в района на бившето Сержантско училище във Велико Търново. Решението на общинската комисия е от миналата седмица. След като в края на миналата година не се яви нито един кандидат за изграждане на паркинга, обществената поръчка беше прекратена от Общината изпратиха покани до три местни фирми, като една от тях беше отстранена от участие. На първо място комисията класира офертата на „Мистрал 7”, а повече за мотивите за това, прочетете на първа и втора страница.
В днешното издание са поместени и коментарите на Мая Манолова и Корнелия Нинова по актуални теми, тъй като двете дами посетиха региона. На страниците на „Янтра ДНЕС” ще откриете и материали за ново искане на „Етър” за провеждане на един от предстоящите мачове, както и за експлозия в завод „Свилоза” в Свищов.