ЗдравеопазванеВИЖ ВСИЧКИ

Доц. Димо Димов: 36 са новите случаи на коронавирус у нас, общият брой на заразените е 2408

23 май 2020 | 08:23

Снимка: Правителствена информационна служба

София. 36 са новоконстатираните случаи на заразени с коронавирус през изминалото денонощие у нас, от които 11 са приети в болница. Общата бройка на лабораторно потвърдените случаи е 2408 души. Това съобщи в Министерски съвет доц. Димо Димов по повод актуалната обстановка с коронавирусната инфекция в България и света, предаде репортер на Агенция "Фокус".

По думите му 11 са активните области в страната, като 15 са новите случаи в София, в Ямбол - 8, в Благоевград - 3, в Ловеч - 2, Пазарджик - 2, Враца, Велико Търново, Габрово, Плевен, Сливен и Хасково - по 1 нов случай.

"Има установен 1 нов случай на лица под 18 години - на дете на 17 години от Кнежав. Случаите на заразени от медицински персонал за денонощието са два – лекар и санитар от Ловеч и Ямбол", посочи Димов.

Той заяви, че новоизлекуваните пациенти са 39, като общият брой е 808 души.

"Има нов случай на починала от инфекцията през изминалото денонощие - жена на 74 години в "Св. Анна". Тя е имала хронична обструктивна белодробна болест и изхемична болест на сърцето като придружаващи заболявания. Общият брой на починалите от коронавирус в страната е 126 души", посочи доц. Димов.

Той допълни, че на болнично лечение се намират общо 258 лица, от които 29 са в интензивни отделения.