ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Румен Петков, АБВ: Икономическите мерки в отговор на пандемията от COVID-19 у нас са катастрофа

22 май 2020 | 19:56

Снимка:

София. Икономическите мерки в отговор на пандемията от COVID-19 у нас са катастрофа. Това каза в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ председателят на политическа партия АБВ Румен Петков.

„Ние сме единственото правителство в Европа, което няма грам икономическа мисъл, няма никаква последователност в съживяването на българската икономика, което не действа по метода на проба грешка, а тука се събра една група, която е по -гръмогласна, дай да им решим проблема“, коментира председателят на политическа партия АБВ.

Според Румен Петков в Националния оперативен щаб е било необходимо и участие на кметовете. А сега кметовете трябва да бъдат натоварени с отговорността по отварянето на детските и учебните заведения.

„Абревиатурата НОЩ изцяло отговаря на манталитета на щаба. Затова ние искаме копие от всички протоколи от заседанията на щаба, за да видим коя мярка с какви аргументи е предлагана. Искаме да получим информация на колко от обявените починали лица от COVID-19 е направена аутопсия“, допълни Румен Петков.

Цоня СЪБЧЕВА