КюстендилВИЖ ВСИЧКИ

Лекар от болницата в Кюстендил е с положителна проба за COVID-19

22 май 2020 | 12:19

Снимка: Агенция "Фокус"

Кюстендил. Лекар от болницата в Кюстендил е с положителна проба за COVID-19. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Кюстендил от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса. Един е новият случай с короновирус за последното денонощие в област Кюстендил. Лицето с положителна проба за коронавирусна инфекция е лекарка от Ковид отделението на болницата в град Кюстендил. Помещенията на лечебното заведение са дезинфекцирани, стриктно се спазват всички противоепидемични мерки и работата на отделението няма да се спира.

62-годишната жена е в добро състояние, няма симптоми и е под домашна карантина. Пробата ѝ е взета при периодичното тестване на медицинския персонал в лечебното заведение. На всички останали медицински лица пробите са отрицателни. Медиците и персоналът в Ковид отделението се тестват периодично, тъй като попадат в рискова група.

РЗИ – Кюстендил и органите на МВР установяват контактните лица на жената, като съответно им се вземат проби за изследване и се връчват предписания за задължителна домашна изолация.

Венцеслав ИЛЧЕВ