ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

ПП АБВ поиска мотивите на Министерството на здравеопазването и Щаба за вземане на решенията за периода на извънредно положение

22 май 2020 | 12:06

Снимка:

София. На основание Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), ПП АБВ поиска протоколите и мотивите за вземане на отделните решения от Националния оперативен щаб и Министерство на здравеопазването в периода на извънредно положение и извънредна обстановка. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

ПП АБВ подчертава, че първоначалните мерки по отношение на COVID-19 са адекватни и навременни, което в голяма степен доведе и до положителните резултати. Последващите действия обаче са с непоследователен характер, което води до недоверие и паника от страна на гражданите.

В писмото си, адресирано до МС, председателя на НОЩ и министъра на здравеопазването, ПП АБВ изисква следната информация:
1. Копие на водените протоколи от проведени заседания на Национален оперативен щаб, създаден със заповед № Р-37 от 26.02.2020г. на министър-председателя на Република България Бойко Борисов;
2. На колко от официално обявените починали лица от заболяването COVID-19 е направена аутопсия;
3. Колко са направените тестове от началото на пандемията до 22.05.2020 г. и колко са тестваните лица.