ИнтересноВИЖ ВСИЧКИ

Daily Mail: Пункт за рециклиране в Мичиган беше евакуиран, след като в него попадна гюле, пълно с барут

22 май 2020 | 11:02

Снимка: Екобулпак

Мичиган. Властите в Мичиган бяха принудени да отправят неочаквано съобщение към гражданите на щата - да се въздържат от "рециклиране на гюлета". Това се случило след като 130-годишен снаряд от времето на Гражданската война някак се оказал в пункта за рециклиране, който след това бил евакуиран, пише британския таблоид Daily Mail.

Местната полиция била извикана в пункта в Кент Каунти, след като работниците в него открили 3-килограмовата бомба, пълна с барут. Впоследствие полицаите открили, че това е 130-годишно гюле, пълно с барут, който все още може да се възпламени и да експлодира, след което евакуирали пункта.

Разследващите полицаи не успели да установят откъде се е взело то.

Въпреки възрастта на гюлето, барутът в него все още е можел да бъде възпламенен при някои обстоятелства. От изданието отбелязват, че с възрастта подобни муниции стават все по-непредсказуеми, а според полицията методът на възпламеняване на гюлето включва ударник, който е много чувствителен.

"Значи имаме пандемия, която се случва веднъж на сто години, рядък икономически колапс (...) и сега трябваше да евакуираме пункта, защото някой се е опитал да рециклира гюле от Гражданската война. Да, правилно чухте", пише комисар Фил Скагс в съобщение във "Фейсбук", свързано с инцидента.

"И само напомням - моля ви, следвайте инструкциите за това как да рециклирате. Просто да сме наясно - не рециклирайте гюлета от която да е война", допълва той.

Превод и редакция: Теодор Пенев