ИнтересноВИЖ ВСИЧКИ

Васил Василев, директор „Свежи храни“: Предлагането на българска продукция само в местните представителства на веригите лимитира пазара

22 май 2020 | 10:56

Снимка: АФП

София. Идеята за предлагане на българска продукция само в местните представителства на големите търговски вериги лимитира пазара. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ Васил Василев, директор „Свежи храни“ в голяма верига от хипермаркети.

„Към настоящия момент ние оперираме в един свободен европейски пазар, където има свободно движение на стоки, хора и капитали. Следователно не може да се наложи такава лимитация, но това, което ние искаме и правим е да осигурим правото на клиента възможността за информиран избор. По тази причина в нашите магазини българските продукти са обозначени с трикольор, а регионалните, които се произвеждат в района на магазина или респективно в съседна област, ние отбелязваме с кафяво сърце“, обясни той.

Васил Василев каза още, че цената на продуктите зависи от търсенето, предлагането, сезона и климатичните условия, като уточни, че клиентите са ценово чувствителни, но същевременно търсят и качество.

Росица АНГЕЛОВА